Afgelopen weekend werd er door WSV Aegir en de Argonauten-groep weer een 24-uursrace georganiseerd. Daar deden onze verkenners natuurlijk aan mee. Het werd erg gezellig gemaakt aan boord, en er werden zelfs mooie resultaten neergezet in de wedstrijd. De Zeewolf had de derde plaats te pakken van de juniorenklasse, en de Zeeleeuw de tweede plaats! 

De welpen zijn ook even op het water geweest om appels rond te brengen. En zij hebben uitgebreid knopen geleerd zodat ze voor hun insigne kunnen gaan. 

In de loop van de avond werden er wraps rondgebracht als avondeten, en midden in de nacht was er zelfs een broodje kaassouffle voor alle verkenners. Het weer zat gelukkig mee, maar ook in de nacht heeft het wel gewaaid. Dat was goed voor de rondes, maar wel een beetje vermoeiend. Tijd om te slapen zat er niet voor iedereen in. 

Weer terug op de kant was iedereen natuurlijk uitgeput. Maar toch werd er netjes opgeruimd na de prijsuitreiking. 

Er staan foto's in het fotoboek. Hieronder een kleine selectie. 

We hebben een week gehad om bij te komen, dus hier is dan eindelijk het verslag van het Kaagkamp dat de verkenners (en de leiding) achter de rug hebben. 

Het weer zat best wel mee, alleen waaide het een beetje hard op de donderdag en de vrijdag. Dit zat de resultaten echter niet in de weg, want in alle klassen hebben we mooie plaatsen behaald tijdens de wedstrijden op zaterdag. In de instructieklasse hebben de bemanningen van Ilse in de Zeehaai en Ivo/Eise in de Zeehond onder leiding van Lilian en Ruben de derde en vierde plaats bemachtigd. In de standaardklasse heeft de bak van Lazlo in de Zeeleeuw de eerste prijs in de wacht gesleept. En de leiding, geholpen door Sjors en Jet hebben een mooie derde plaats neergezet. 

Het zeilniveau is door deze geweldige ervaring weer eens flink opgekrikt. Maar ook om de wedstrijden heen hebben we een geweldige tijd gehad. Alleen was het hele gebeuren wel weer heel vermoeiend. 

Hieronder enkele foto's, maar in het fotoboek staan er nog meer. En op de site van de Kaagcup zullen ze waarschijnlijk ook snel verschijnen.  

Vandaag was het heerlijk weer. Niet heel warm, maar wel zonnig. De Welpen hebben lekker in het bos en op het veld gespeeld. Onder andere omgekeerd verstoppertje (aan het eind zit iedereen verstopt), en busjetrap. En een spel met een fles waar Hans de naam niet meer van weet. 

Na het treuzelige optuigen was er voor de Verkenners een beetje zeilles. Ze kunnen het nu nog sneller en veiliger. Aan het eind van de middag was het weer tijd om te oefenen met wrikken. 

Afgelopen zaterdag was het heerlijk weer. De welpen mochten meehelpen met het geven van seinen bij de oefenstartjes die de verkenners hebben gemaakt. Daarna hebben ze op de kant een estafette gelopen met bekertjes water. Het water ging maar een paar keer naast de ton waar het in moest. 

De verkenners konden na het zeilen nog even zwemmen. Het water was dan wel verschrikkelijk koud, maar in de warme zon duurde het afdrogen zeker niet lang. 

Vandaag was het weer verraderlijk. Het zag er zonnig uit, maar de wind was behoorlijk koud. Toch zijn de verkenners het water opgegaan. Aan het eind van de middag hebben ze nog een wedstrijdje gewrikt. 

De welpen hebben nog geholpen bij het houthakken. En binnen stond de kachel zelfs aan.