De wedstijden op de Kagerplassen zijn inmiddels alweer anderhalve week geleden, maar een klein verslagje van deze dagen op het zonovergoten weiland van onze favoriete boer kan natuurlijk niet uitblijven. Om te beginnen zijn er heel veel foto's van de Kaag in het fotoboek geplaatst. Onze cameraploeg (bestaande uit hoofdzakelijk Floris) heeft zijn uiterste best gedaan zoveel mogelijk mooie plaatjes te schieten; iets wat te zien is in het resultaat! (Floris staat namelijk nergens op de foto.)

Het begon allemaal op woensdagmiddag met het inpakken van de laatste dingetjes en het vastzettten van de boten. Daarna konden we vertrekken naar het nog niet zonnige weiland aan het einde van de Zeildijk. Na het opzetten van de tenten, het uitpakken van de aanhanger en het verorberen van onze avondmaaltijden moesten de wedstrijdzeilen gemonteerd worden op de gaffels en gieken van de verkennersboten. Na gedane arbeid was het dan rusten. Of het goed rusten was hing af van de kwaliteit van de slaapzak waarin men verbleef: de nachtelijke temperaturen van 3 graden aan de grond waren toch bijna winters te noemen.

De donderdag begon stralend en eindigde ook zo. Tijdens het zonovergoten ontbijt werden de bekende lunchpakketten gesmeerd, waarna iedereen de hele dag op en rond het water verbleef. Na terugkomst werd er gekookt en schoven er wat onverwachte (maar zeer welkome) gasten aan. De avond werd afgesloten met een potje voetbal; zoals ook de middag al werd afgesloten met voetbal.

Op vrijdag begon het leven vroeg weer. Gelukkig was het een fractie minder koud (toch al een ruime 6 graden) en werd iedereen dus iets uitgeruster wakker. Er werd snel ontbeten, waarna de eerste boot het water op ging om te starten. De andere boten hadden iets minder haast, maar aangezien het met het lekkere weer (en eigenlijk altijd wel) beter toeven is op het water dan op de kant, voer ook de rest snel weg. De wedstijden verliepen goed en na een snelle lunch tussendoor werd de tweede wedstrijd aanvaard. Ook deze verliepen goed: iedereen plaatste zich voor het eerste veld in hun categorie. Na het welverdiende avondeten was het weer tijd voor voetbal. Al snel besloot de zon weer te verdwijnen achter de horizon, en de warmte van die dag met zich mee te nemen. De koude dreef iedereen hun slaapzakjes in voor een wederom warmere nachtrust dan de nacht ervoor.

Op zaterdag werden de finales gezeild. De wind liet het helaas een klein beetje afweten, maar er was nog ruim genoeg om mee te kunnen zeilen. Het waren leuke wedstrijden om te zeilen, maar helaas was geen van ons goed genoeg voor het behalen van een beker. Volgend jaar gaan we weer enorm ons best doen (en dit jaar gaan we veel oefenen), maar voor dit jaar is het niet gelukt om onze prijzenkast nog een beetje voller te maken. Het einde van de wedstrijden werd gevierd na het avondeten met tosti's en chocolademelk. Zeker geen slecht einde van de dag!

Zondag scheen de zon nog meer dan de dagen daarvoor, wat betekende dat de tenten kurkdroog konden worden ingepakt. Na een frisse ochtendduik voor de leiding werd er ontbeten en begonnen we aan het afbreken van wat de afgelopen dagen ons thuis was. Vele handen maken licht werk, en dat bleek ook dit keer weer. Voordat we het wisten was alles ingepakt in de aanhanger en boten en konden we weer vertrekken naar Rotterdam. Met weemoed werd nog even gekeken naar ons prachtige grasveld/weiland terwijl wij de zon tegemoet reden naar Rotterdam. Ook het uitpakken ging snel en zelfs de verrassing in de vorm van wat hekken was zo weggewerkt. Hierna kon iedereen weer met een voldaan gevoel naar huis. Tot volgend jaar op de Kagerplassen!