We hebben een drukke, warme start van het kamp gehad. In de Tropische hitte hebben de scouts van de Dr John Mott groep hun tentenkamp opgezet. Die avond hebben de Goden (Odin, Thor, Njord, Loki, Tyr en Baldr) zichzelf én de groepjes bekend gemaakt. De IJzige IJslanders, de Zwoele Zweden, de Norse Noren en de Dappere Denen nemen het tegen elkaar op. Daarnaast racen de Elandrijders en de Wolventemmers vanuit Scandinavië via Engeland en Duitsland naar huis.

 

Op dag twee hebben alle scouts een wedstrijd gehouden om te kijken wie de goden het meest kon eren met het maken van een totempaal. Toen het niet gelijk duidelijk was wie er gewonnen had  moesten ze gaan roven in naam van Thor.

Na een lekkere lunchpauze bleek de veroverde buit van de verkenners geroofd! De IJslanders, Denen, Zweden en Noren startten de achtervolging en probeerden zoveel mogelijk van de buit uit het water te vissen (om gewicht te verliezen en snelheid te winnen werd beetje bij beetje de buit over boord gegooid).

Toen de daders eindelijk aangehouden waren, bleken het de Elandrijders en Wolventemmers te zijn! De welpen wilden eigenlijk alleen een boot om de overtocht naar IJsland te kunnen maken. 

De verkenners hadden hun buit terug, maar de welpen hadden tóch geen boot meer. 

Na het avondeten werd er geofferd aan de goden en werd er een nachtwandeling gemaakt. De scouts waren verzekerd van een gunstige tweede dag van het kamp, ook de welpen zouden hulp krijgen van de goden om alsnog een boot te regelen.

 

Tot nu toe was het een erg voorspoedig kamp, met lekker eten en uiterst geschikt weer. Van een oude aanvaring bleek één van de masten verzwakt te zijn, maar met een knap staaltje knutselwerk van Njord en Asgard is de mast herrezen uit Helheim. 

Zitten bij het kampvuur

De reis naar huis

De totempaal

Offeren aan Njord