Na een goede nachtrust konden de vikingen op de dinsdag weer verder. De goden gaven de opdracht om de vletten op te tuigen met hele dwarse zeilen. De Zwoelen Zweden, Norse Noren, IJzige IJslanders en Dappere Denen zijn na het ontbijt begonnen met het voorbereidende werk, en met de hulp van Njord werd bepaald of de bedachte constructies wel zeewaardig zouden zijn. Helaas werd vanwege een onweersvoorspelling van Thor besloten om nog te wachten met het daadwerkelijke optuigen en zeilen. Terwijl de dwarszeilen gemaakt werden konden de Elandrijders en Wolventemmers aan hun schepen werken voor de grote zeereis. Zijn hadden namelijk al voor een deel van de reis de goede wil van de goden ontvangen, door op allerlei manieren hun kwaliteiten te tonen. De schepen werden uitgezaagd en geschilderd. 

In de middag werden de verkennersvikingen er op uitgestuurd door de goden voor een richtingsgevoelproef. Zij kregen een mooie kruispuntenroute en moesten het laten weten bij aankomst op het eindpunt. Maar door inmenging van Loki was het eindpunt niet alleen moeilijk te vinden, maar was het ook midden in een bos. De andere goden wilden gelukkig wel helpen met de terugroute. 

De welpen zijn naar hetzelfde gebied gebracht om zich even te vermaken in een speelbos. 

De offers die de vikingen die avond aan hun goden brachten waren prachtig, en de goden werden tevreden gesteld. De vikingen konden er gerust op zijn dat zij weer een dagje zouden kunnen rekenen op alle steun. 

 

Vandaag hadden de Elandrijders en Wolventemmers de laatste mogelijkheid om nog punten te verdienen om hun reis over de Noordzee zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Dit deden zij door mee te doen aan de Vikingse Hooglandspelen. Bij dit evenement nemen de stammen het tegen elkaar op op een speelse manier. Natuurlijk was Tyr, de god van het recht, aanwezig om de spelen zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. 

De verkenners kregen het groene licht van Thor en de andere weergoden om de dwarszeilen te tonen. Op het water werden er wedstrijden georganiseerd om te zien welk tuigage het efficiënts was. 

In de middag hebben de welpen het kamp afgesloten met een feestelijke ceremonie rond het scorebord, waarbij het winnende groepje een prijs in ontvangst mocht nemen. Er werd aan weerszijden handen geschud met felicitaties. 

Voor het avondeten kregen de vikingen een feestmaaltijd voorgeschoteld door de goden. De borden werden in de krat gelaten, en de friet en frikadellen werden gewoon op tafel gegooid! 

Na het eten werden de welpen opgehaald o hun reis te vervolgen. Wij zien hen graag terug na de vakantie! 

De verkenners konden nog genieten van de teruggekeerde zon en hebben tot zonsondergang gezeild.